JPs tourspel 2009

JPs 
tourspel

De analyse

verschillijst wie van jouw renners biedt de beste aanval danwel verdediging? geheimtiplijst heb je een middle-of-the-road lijst of juist exotische geheimtips? toppers en prutsers hoe scoren jouw renners in het tourspel geweld?

Bekijk hier de ploeg (en de beste renners)van:

Vergelijk de ploegen van: en
laatst vergeleken spelers (aantal verschillend): andre (6)   jippe (6)  

Wie heeft deze renner ook:

Bekijk de populariteit van de renners

commentaren

lever een bijdrage of bekijk het eerdere commentaar

En ook Ellen -Ellen

Zegt hartelijk dank voor de onvergetelijke momenten de afgelopen weken. En hartstikke goed van Jippe, misschien had iemand hier in de tent wel stiekem op de overwinning gehoopt, .... Qua gemiddelde uitslag over alle klassementen is het trouwens niet slecht gesteld met de girlzzpower. Hoewel het doel van mijn commissie natuurlijk alleen de hoofdprijzen betreft. Ik overweeg een oproep voor honorary female members voor deelname volged jaar. Iemand interesse? Leuk ook dat W in zijn eigen klassement heeft gewonnen, gefeliciteerd.

Ook vanaf de camping in DK bedankt! -André

Beste tourdirectie, Ook namens mijn familie (veilig aangekomen zonder bekeuringen noch invorderingen) hartelijk dank voor weer een prachtig tourspel. Jippe gefeliciteerd met de overwinning, het kussen van de rondemiss zij je gegund. Spelen we deze winter het tour d'eritrée spel? Ik tip alvast Peter Winnen. Groet, AW

Geluidsoverlast -Politie

Een 72-jarige vrouw uit Odiliapeel is vanmiddag van de camping in Margraten verwijderd. Ze was naar een live-uitzending van de Tour de France aan het kijken. Haar buren waarschuwden de politie vanwege geluidsoverlast. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze verdachte die door het dolle heen was en vanuit haar voortent iets schreeuwde van: hippe. Niet uitgesloten is dat ze 'nippe' riep. Ook zei ze steeds: "1 puntje, 1 puntje, horen jullie mij?" En ze zong: "Wat zijn die Friezen goed!! (bis)" De politie zoekt getuigen. Zij kunnen contact kunnen opnemen met Misdaad Anoniem. De Odiliapeelse is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Justitie beslist wat er verder met de vrouw gebeurt. Politie Limburg-Zuid-Zuid

herstel -tourdirecteur

Jippe eindigt ex aequo eerste met John H in het tijdritklassment (die wel op de sjamps in het algemeen klassement nog gepasseerd wordt door JP)

kater -Eddie

Kan niet anders zeggen dan dat de kater enorm is. Een kleine appelflauwte nekte mij vanmiddag voor de televisie. Het duurde ook wel heel lang voor de uitslag op JP's miniscule tv tevoorschijn kwam. En maar die zwaaiende Contador in beeld. Gelukkig kon WDW me weer snel opbeuren met het uitstekende resultaat in het klassement voor de zwarte trui. Mijn kleine esjes hebben het in het echte klassement net niet gered tegen de kleine kaatjes met een tijdrijder die opeens kan klimmen. Toch gefeliciteerd Jippe. Een knappe zege

dank -jippe

Bij deze wil ik iedereen hartelijk danken voor de felicitaties (vooral de kussen van de ronde missen waren bijzonder de moeite waard). Het was een mooie wedstrijd, tour directie bedankt!

dikke spaken -Eddie

Yess, ook in het klassement om de zwarte trui ben ik met spaakdikte op het podium gekomen. De eerste zwartetruidrager bijt in het zand. Yesss.

lemond finish -tourdirecteur

Eddie pakt de mooiste sprintetappe maar komt helaas een spaakdikte te kort in het eindklassement en moet de winst laten aan JIPPE die na 11 jaar in redelijke anomiteit gekoerst te hebben in het tijdperk van het nieuwe wielrennen toch weer als sterkste boven komt drijven. Eddie wint wel het groen met Watze als eervolle 2e. Hapee pakt de aanvalsprijs en kannibaal Jippe neemt ook nog de bollen en het pontiac horloge

Jippe bergkoning -tourdirectie

Met de dagprijs op de mythische ventoux pakt Jippe afgetekend de bollentrui met een eervolle vermelding voor ben die een mooie 2e plaats behaalt. Eddie zal morgen een verdomd strakke sprint moeten rijden om het geel van Jippe terug te kapen maar is zeker niet kansloos om in deze opzet te slagen! Sterker nog de tourspelanalyse gaat er inmiddels van uit dat winst in ultimo voor Eddie op 51% geschat moet worden.
Het heeft er verder alle schijn van dat ook Hapee met een grote prijs gaat strijken namelijk die van de coeur du lion als beste renner in de aanvalsetappes tenzij er morgen geen massasprint zou zijn....

Gele trui -Eddie

En morgen gaan we sprinten. 1. Cavendish 2. Hushovd 3. Farrar 4. Hutarovytch 5. Ciolek 6. Van Avermaet 7. Rojas 8. Mondory 9. Duque 10.Pozzato

dicht bij -wdw

We komen al weer dicht bij parijs. Vandaag de laatste (?) echte rit: naar Ventoux. En zondag helaas niet van Hummel. Bij uitzondering een keer een ontsnapping dan? Zou leuk zijn. In ons tourspel zitten we er soms ook dicht bij. Watze zit bijvoorbeeld maar één renner af van het geel - jawel hoor: Rojas.

bloedstollend einde -jp

Eddie pakt (ex aequo met Thomas) de dagprijs en nadert Jippe tot op 5 punten. Zoals de analyse mainframe al liet zien de beslissing gaat op de sjamps pas vallen. De tourdirecteur is as zondag alleen thuis dus wie wil mag m gezelschap houden (even een mailtje graag dan voor de chipsinslag) voor de prachtbeelden van de fontein bij de tuilerien die door de door de wol geverfde regisseur op 25 verschillende wijzen in beeld gebracht kan worden. Waarschuwing geen breedbeeld maar een oude 52 cm beeldbuis

champs -watze

Zal er dit jaar wederom op luttele kilometers van de elyseese velden (stuwwal bij nijmegen) gefeest worden ter gelegenheid van het einde van de ronde, of slechts op de parijse champs elysees?

pontiac klassement -tourdirectie

Het tijdrit klassement is bekend. Dankzij de overwinning vandaag van John H komt hij op hetzelfde puntenaantal in het contre le montre klassement. Eervolle vermelding daar ook voor Harrie. De hekkensluiter van het algemeen klassement pakt een knappe derde plaats. Historisch lijkt ook de voorsprong van John H op zijn voormalige kopman JP. Die laatste is echter van plan dat in Parijs nog even recht te trekken. Eddie verliest weer punten op Jippe als voorspeld terwijl Watze weer wat terug wint op Andre. Kortom ook ons podium blijft nog even spannend. Het lijkt er trouwens op dat we ook dit jaar weer geen feninieme winnaar mogen begroeten

en nu is het...Ellen -wdw

De girlpower slaat ook al toe in het zwarte trui klassement. Ellen heeft kennelijk wat extra bloedworst gegeten en staat nu op kop.

LTS zwakstroom -Wiebren Veenstr

is mijn hoogste opleiding, dus ik kan duh nurd en al die andere doctorandussen moeilijk volgen, maar ik denk dat Jippe de tour al gewonnen heeft. Zijn ploeg is beter in de bergen en in de tijdrit dan die van Eddie. Als ze niet met zijn allen door het ijs zakken is het kat in het bakkie.

tourvoorspel generator -duh nurd

de voorspel analyse van de mainframe geeft aan dat de strijd tussen Eddie en JIppe op de sjamps beslist gaat worden

Jippe pakt het geel -jp

Mogelijk dat hij stukjes per T cinque afgelegd heeft maar Jippe haalt verpletterend uit met dagprijs, bollentrui en het geel. Eddie kwam vandaag in het groepje met Carlos Sastre binnen dus op aanzienlijke achterstand. Kan hij nog terugkomen in de tijdrit, de ventoux of de afsluitende sprint?
Wie hoopt er nog op het podium?

latta sulla strada -jippe

De Wooninkjes in het buitenland zijn altijd goed voor de nodige processen verbaal. Ook in Italia bleek tot twee maal toe dat de altijd integere Italiaanse poliziotti weigerden hun bonnen in te trekken in ruil voor de kwaliteitsbloedworsten uit Schoonhoven.

wisseling van de wacht -wdw

In tegenstelling tot wat nocentini met het geel mocht beleven is de drager van de zwarte trui al weer een ander. Watze's aanvallende Pelizotti en afstapweigeraar van Hummel brachten hem genoeg punten om de koppositie te pakken. Voor andere deelnemers pakten geheimtips Astarloza, Casar, Moinard, Moreau en Fedrigo punten door bij de top 20 te rijden. Voor Moinard en Moreau was dat deze tour de eerste keer.

Lance in 
ploegentijdrit 2009 - foto JP

Het tourspel 2009 !!!

De tourdirectie nodigt weer al haar vrienden, bekenden en (oud-)collega's uit om deel te nemen aan het enerverende tourspel editie 2009. Dus pomp de bandjes hard en smeer de vaseline aan de kuiten. De collega tourdirectie te Parijs heeft een mooi parcours uitgestippeld inclusief de reuzendoder van de Provence: de Mont Ventoux. Nu Lance Armstrong weer in de beugel gaat is dit wellicht inspirerend voor andere oudgedienden om een gooi naar de eindzege van het tourspel te doen of gaan 5-voudig vainqueur Eddie, triple André en JP en singleur Jippe de dienst uitmaken. Wie neemt het kopmanschap van Hivos over - ik begrijp dat er al serieuze testmatches daarvoor verreden zijn op het kopje van Bloemendaal terwijl ook de lastige Vogezenrit al uitgebreid verkend is. Zou John B, de Joop Zoetemelk van het tourspel, eindelijk doorbreken of wordt 2009 het jaar van Hapee? De voorlopige selecties zijn bekend en dus is de inschrijving geopend. Deelnemers van dit spel kunnen nog tot zaterdag 4 juli 13:00 hun lijst aan te passen- qua gebruiksvriendelijkheid is het trouwens aan te raden om in 1x je hele lijst in te vullen. Let op Tom Boonen start waarschijnlijk niet ivm gebruik van cocaine.

de stand vanaf de camping

Het totaalklassement is ook te bekijken op je mobiele telefoon mits die internet toegang van minstens de eerste genaratie (=WAP) of hoger (GPRS, I-mode, UMTS, HDSPA) ondersteunt. Ga daarvoor naar http://tour.heerschap.net/tour/tourlight.shtml .
Als je wel een PC hebt en internet maar een langzame verbinding of omdat je vindt dat de 13 jaar oude tourserver de pagina's als de bekende bruine substantie in een trechter aanbiedt kun je de tourlight proberen.

inschrijving gesloten

bekijk de lijstjes zoals door de spelers ingediend(reserves ed nog niet verwerkt)

spelregels

  • Stel een team van 20 renners en 15 reserves samen uit de deelnemerslijst van de tour
  • Deze lijst moet op de dag van de proloog om 13:00 CET binnen zijn via deze website
  • Iedere etappe (inclusief proloog, exclusief ploegentijdrit) zijn er 12, 10 , 8, 7, 6 , 5, 4, 3, 2, 1 punten te verdienen voor de eerste 10 renners van het dagklassement
  • Reserves worden in volgorde van indiening ingezet: in eerste instantie worden renners die niet starten vervangen door reserves. Vervolgens wordt gekeken of er renners zijn die door iedereen zijn gekozen, ook deze worden vervangen door reserves (iteratief). (de directie behoudt zich het recht voor om renners die door [iedereen -1] gekozen zijn ook door reserves te vervangen). Maximaal 15 renners worden op deze manier vervangen, heb je te weinig reserves dan heb je pech en begint je ploeg gedecimeerd aan de start. Renners die tijdens de tour uitvallen worden NIET vervangen door reserves.

tips

  • Denk eraan dat je ploeg renners iedere dag punten kan (moet!) scoren. Er zijn verschillende type etappes bijv. tijdritten, bergetappes, etappes die zich lenen voor een massasprint of juist etappes die ideaal zijn voor een groepje om te ontsnappen. Zorg er dus voor dat je naast de kleppers van het algemeen klassement ook spurters en andere specialisten aan de start brengt. En natuurlijk 1 of 2 goede geheimtips om het verschil te maken. Het geheim van het succes zit in de balans die je in je team aanbrengt.
  • Selecteer ook met zorg je reserves en stel ze op in de volgorde waarop jij ze wil laten invallen - je hebt ze zeker nodig omdat door [iedereen- 1] gekozen renners (zeg Eddy Merckx) uit ieders lijstje geschrapt worden en vervangen door de reservelijst. (Dat betekent natuurlijk wel dat je eerst Merckx wel moet opstellen anders ben jij straks mogelijk diegene die hem niet heeft).
  • Wellicht kun je nog enige inspiratie opdoen door nog eens te kijken naar de resultaten van vorig jaar en dan met name naar de scores van de deelnemende renners (geen garantie voor de toekomst uiteraard!)
  • Weet je er nog meer geef dan commentaar.

deelklassementen

Naast de virtuele gele trui en de dagwinst in het tourspel zijn er ook nog een groene trui, een bolletjestrui, een schild van eer en een pontiac horloge te winnen. In haar onmetelijke wijsheid stelt de tourspeldirectie dagelijks vast of de etappe als massasprint of als aanvalsetappe gezien mag worden. Niet zo moeilijk alle etappes niet behorende tot bergritten of tijdritten en zonder massasprint zijn aanvalsetappes. De bergritten zijn die ritten met in ieder geval een col van de eerste categorie en tijdritten zijn door le tour bepaald. De punten in bijvoorbeeld een massasprint etappe worden toegewezen aan het groene trui klassement, tijdritten aan het mr chrono klassement etc. Zie de standen in de rechter kolom, je vindt daar overigens ook de coureurs met de meeste punten.
klik hier om naar het forum te 
gaan

tourspel stand na etappe 21

spelerpunten
jippe302
eddie301
andre282
watze262
ellen237
jp230
john-H223
lars196
john-B189
ben185
hapee185
thomas184
harrie104
Hoe was de stand na eerdere etappes

dagklassement spelers (etappe: 21 )

spelerpunten
eddie27
andre19
jippe17
jp17
watze17
ben10
hapee9
john-B9
john-H9
lars9
thomas9
ellen7
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

dagklassement renners (etappe: 21 )

Mark Cavendish12
Mark Renshaw10
Tyler Farrar8
Gerald Ciolek7
Yauheni Hutarovich6
Thor Hushovd5
José Joaquín Rojas4
Marco Bandiera3
Daniele Bennati2
William Bonnet1
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

groene trui na etappe 21

spelerpunten
eddie128
watze102
andre99
jp97
jippe90
ellen67
john-B60
lars57
john-H55
thomas55
ben40
hapee36
harrie5

bolletjestrui na etappe 21

spelerpunten
jippe105
ben100
andre95
ellen86
eddie80
watze70
john-B65
john-H57
hapee53
jp53
lars49
thomas43
harrie25

mr chrono na etappe 21

spelerpunten
jippe62
john-H62
harrie59
lars53
andre49
watze49
eddie47
jp42
thomas41
hapee35
ellen34
ben26
john-B9

coeur de lion na etappe 21

spelerpunten
hapee61
john-B55
ellen50
john-H49
eddie46
jippe45
thomas45
watze41
andre39
jp38
lars37
ben19
harrie15

W's zwarte trui klassement

spelerpunten
watze88
ellen85
eddie75
harrie74
andre52
hapee47
ben43
john-H42
john-B39
jippe35
thomas31
lars27
jp26

de beste renners

coureurpunten
Mark Cavendish83
Thor Hushovd68
Alberto Contador54
Tyler Farrar43
Gerald Ciolek38
José Joaquín Rojas33
Óscar Freire33
Franco Pellizotti31
Fabian Cancellara28
Andy Schleck27
Bradley Wiggins27
Fränk Schleck24
Nicolas Roche24
Brice Feillu20
Mikel Astarloza20
Pierrick Fédrigo20
Sandy Casar20
Sergei Ivanov19
Vincenzo Nibali19
Mikhail Ignatjev18
Andreas Klöden17
Luis León Sánchez16
Peter Velits16
Jérôme Pineau15
Lance Armstrong15
Yauheni Hutarovich14
Cadel Evans13
Thomas Voeckler13
Tony Martin13
Egoi Martínez12
Heinrich Haussler12
Juan Manuel Gárate12
Leonardo Duque12
Lloyd Mondory12
Nicki Sørensen12
Greg Van Avermaet11
Vladimir Efimkine11
Amets Txurruka10
Christophe Kern10
Christophe Riblon10
Laurent Lefèvre10
Mark Renshaw10
Rinaldo Nocentini10
William Bonnet10
Sébastien Minard9
Christophe Moreau8
Cyril Lemoine8
Hayden Roulston8
Johannes Fröhlinger8
Martijn Maaskant8
Romain Feillu8
Roman Kreuziger8
Fumiyuki Beppu7
Gustav Erik Larsson7
Markus Fothen7
Samuel Dumoulin7
Sylvain Chavanel7
Alessandro Ballan6
Christophe Le Mével6
Daniele Bennati6
David Millar6
Jurgen Van den Broec6
Yukiya Arashiro6
Amaël Moinard5
Carlos Sastre5
Daniele Righi5
Danilo Napolitano5
Filippo Pozzato5
George Hincapie5
Levi Leipheimer5
Rémi Pauriol5
Sylvain Calzati5
Fabian Wegmann4
Kenny van Hummel4
Marco Bandiera4
Geoffroy Lequatre3
José Iván Gutiérrez3
Stéphane Goubert3
Christian Vande Veld2
Jérémy Roy2
Koen de Kort2
Maxime Bouet2
David Zabriskie1
Kim Kirchen1
Linus Gerdemann1
Nikolaj Troessov1
Saïd Haddou1

eregallerij

2008: Eddie
2007: André
2006: JP
2005: André
2004: JP
2003: André
2002: Eddie
2001: Eddie
2000: Eddie
1999: Eddie
1998: Jippe
1997: JP

historie

Was vroeger alles beter? bekijk hier de uitslagen van voorgaande jaren

last modified Monday, 20-Jul-2009 14:25:51 CEST

Valid HTML 4.01! Valid CSS!