JPs tourspel 2010

JPs tourspel

De analyse

verschillijst wie van jouw renners biedt de beste aanval danwel verdediging? geheimtiplijst heb je een middle-of-the-road lijst of juist exotische geheimtips? toppers en prutsers hoe scoren jouw renners in het tourspel geweld?

Bekijk hier de ploeg (en de beste renners)van:

Vergelijk de ploegen van: en
laatst vergeleken spelers (aantal verschillend): jp (6)   watze (6)  

Wie heeft deze renner ook:

Bekijk de populariteit van de renners

commentaren

lever een bijdrage of bekijk het eerdere commentaar

uit de archieven -watze

afvallers in laatste drie jaar watze: Lijstjes zijn als kasseienstroken; je kunt er de tour mee verliezen. Beter is natuurlijk dat anderen die verliezen ;-) Zoals elk jaar zullen de door iedereen gekozen coureurs geschrapt worden uit onze lijstjes. Welke topfavorieten had je de afgelopen jaren nou net NIET moeten kiezen, zodat de concurrentie zou zijn blijven zitten met een kat in de zak? Dat waren: - voor 2009: Menchov (0), Kirchen (1) en Sastre (5 punten) en ook voor Evans (13) en Armstrong (15) waren toen wellicht betere alternatieven. - in 2008 waren alle geschrapte renners terecht geschrapt. Sastre was toen met 24 punten nog de minst presterende van het stel, evans (31) was nummer twee. - in 2007 stelde iedereen onterecht F. Schleck op(6 punten). In dat jaar scoorde ene Cavendish een schamele 5 punten. Duidelijk een prutser, zodat ik iedereen van harte aanbeveel om hem nu in 2010 niet op te stellen.

king cav -watze

Zou iemand toch serieus naar mij geluisterd hebben toen ik nog voor het aanmelden van de ploegen adviseerde om king cav niet op te stellen naar aanleiding van zijn slappe prestatie in 2005?

OGRADY -jp

Het jarenlange debacle Stewart O was inderdaad de reden om Mcewen te diep in de reserves weg te steken. Dit jaar zijn er ook uitzonderlijk weinig renners door iedereen gekozen (zelfs Cavendish viel niet weg!). Inmiddels ben ik de contractonderhandelingen met Robbie M begonnen om hem in 2011 aan de start te brengen

bedankt -jippe

De Tour directie wordt wederom hartelijk bedankt voor alle inspanningen. Voor wat betreft mijn eigen bijdrage aan het spectakel onderschrijf ik de analyse van La Repubblica van vandaag: "Un Tour da dimenticare".

pensioen -Eddie

JP, als ik me niet vergis heb je zo (blijven opstellen) ook al enkele Tours verloren met O'Grady. Ik heb me idd zeer verbaasd dat ik de enige was met de combi McEwen-Petacchi.

Einde -zwarte trui

Dit was het weer deze tour. Extra zwarte truien zijn uitgereikt aan het winnende team, radioshack. De ereplaatsen in de bijklassementen zijn: Zwarte trui: •Erik Nijland •Eddie •Harry D BP nieuwe rijden colletjes trui: •happyG•John B •Watze

score per renner -zwarte trui

MONDORY Lloyd 132 / ROELANDTS Jurgen 132 / HESJEDAL Ryder 108 / DUMOULIN Samuel 60 / LÖFKVIST Thomas 60 / MAASKANT Martijn 48 / BOLE Grega 36 / CAPECCHI Eros 36 / GERDEMANN Linus 36 / MOERENHOUT Koos 36 / MORABITO Steve 36 / GARATE Juan Manuel 27 / CASAR Sandy 24 / ELMIGER Martin 24 / FEDRIGO Pierrick 24 / LLOYD Matthew 24 / MONTFORT Maxime 24 / TERPSTRA Niki 24 / RODRIGUEZ OLIVER Jo 21 / TAARAMAE Rein 18 / ZABRISKIE David 18 / GADRET John 15 / BARRY Michael 12 / FELLINE Fabio 12 / FLECHA Juan Antonio 12 / GAVAZZI Francesco 12 / GESLIN Anthony 12 / KERN Christophe 12 / SZMYD Sylvester 12 / TJALLINGII Maarten 12 / TXURRUKA Amets 12 / GERRANS Simon 9 / IVANOV Serguei 9 / MILLAR David 9 / BRAJKOVIC Janez 6 / CHAVANEL Sylvain 6 / FUGLSANG Jakob 3 / BENITEZ José Albert 0 / FUENTE RASILLA Davi 0 / GRADY Stuart O' 0 / HINCAPIE George 0 / MARTINEZ DE ESTEBAN 0 / MEVEL Christophe Le 0 / NIERMANN Grischa 0 / POPOVYCH Yaroslav 0 / QUINZIATO Manuel 0 / RENSHAW Mark 0 / SEELDRAEYERS Kevin 0 / SORENSEN Chris Anke 0

net niet -watze

Ook bij de zwarte trui en in het nieuwe rijden klassement is JP eervol 4e geworden.

prestaties geheimtips -zwarte trui

De eindstand in het zwarte trui klassement (inclusief bonuspunten voor de eindklassementen van de tour) Erik Nijland 345 / Eddie 201 / Harrie D 153 / jp 147 / André 138 / Happy G 126 / JohnB 111 / Watze 108 / Ellen 63 / JohnH 63 / Lars 60 / jippe 36 / Thomas 15

podium :-) -watze

Net als Menchov op de derde podiumplaats. Toch wel een mooi resultaat :-)

pensioen -watze

Allemaal heel hartelijk dank voor de competietie en hulde aan de directie. Het is een wijze les die JP hier debiteert: Blijven opstellen tot ze niet meer meerijden. In mijn geval zou een McEwen me al 20 punten boven Thomas gebracht hebben. En met nog een Sanchez Gonzalez er bij zou ik zelfs Eddie achter me laten. Volgend jaar misschien?

net niet -jp

Nadat Evans gisteren al verzaakt had(3 na laatste in de tijdrit) en geheimtip Mondory vandaag weer een mooie 12 plek haalde bleek ik uiteindelijk 4 mm te kort te komen voor het podium. De jeugd heeft de toekomst en de familie-eer is dan ook door 12 jarig talentje Thomas gered (maar volgend jaar gaat pappa toch wat minder tips geven!) Genekt door Mcewen is een les om weer nooit nooit te zeggen en zoals ik vroeger al deed met mannen als zabel en sean kelly deed, gewoon blijven opstellen tot het pensioen. Bedankt voor de gedeelde spanning en tot volgend jaar

Einde -Zoon tourdirect

Dit was het weer deze tour. Ik zal even de ereplaatsen opnoemen:
Algemeen klassement:
 • Eddie
 • Thomas
 • Watze
Groene Trui:
 • Eddie
Bolletjes trui
 • John B
Coeur de Lion
 • Eddie
Monsieur Chrono
 • Eddie&Thomas
We geven de eer aan watze om het nieuwe rijden klassement te presenteren.

Hoera -Eddiediskwalificatie -watze

Als de informatie van Thomas klopt zullen Sanchez en Kreuzinger worden gediskwalificeerd. Er staat vermoedelijk in de regels dat je niet al voor de start van de etappe mag demarreren.

Gewonnen -Thomas

Ik heb een hele goede tour gehad. Dat weet ik nu al, voordat de laatste etappe begint. Ik heb de witte trui gewonnen, het Pontiac horloge, derde bij de groene trui, 2de in het algemeen klassement, derde bij de coeur de lion, enige wiens 20 renners allemaal punten hebben gehaald. Laten we hopen dat dat zo blijft of zelfs beter wordt. Veel kijkplezier. (Trouwens, uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat sanchez en kreuziger in een ontsnapping mee zitten en gaan winnen.))

Musjeu kronoo -jp

Eddie en Thomas moeten dit jaar het pontiac horloge delen omdat ze gelijk eindigen in het tijdrit klassement. In het Coeur de Lion klassement voor etappes eindigend in een vlucht ipv een massasprint maak ik een goede kans omdat ik uit welingelichtte kring heb vernomen dat morgen Vino en Lance mogen wegspringen en dat vervolgens in de sprint van het peleton Oscar Freire en Lloyd Mondory als eerse binnenrijden zodat ook het podium alsnog een makkie zal worden...

verschillijst up to date -Har Nak's techc

evenals de performance - sommige spelers zien alle 20 renners scoren!

nog geloof in podiumplaats -jp

Eddie is al een tijdje uit zicht en ook Thomas lijkt goede kansen te hebben om de 2e plaats vast te houden maar voor plek 3 zijn er nog een aantal kandidaten waaronder ondergetekende en, nog iets dieper in de stand, wellicht Andre. Aangezien Tony Martin vanmiddag de tijdrit gaat winnen en Mondory morgen de sprint twijfel ik er niet aan dat ik in Parijs op het podium zal staan (tjakka!)

zwarte twee -Farrar

Sprinter Eddie sprint bij de zwarte trui naar plek twee. (al is het slecht gesorteerd in het berichtje hier onder). Zelf had ik natuurlijk best Cavendish kunnen kloppen als ik niet had moeten afstappen vanwege botbreuken.

Het tourspel 2010 !!!

De tourdirectie nodigt weer al haar vrienden, bekenden en (oud-)collega's uit om deel te nemen aan het enerverende tourspel editie 2010. De vraag is of dit jaar dan eindelijk iemand in staat zal zijn om de hegemonie van de grote 4 te doorbreken of wordt het spel weer een prooi voor Eddie, André, Jippe of JP? Zal de wisselvallige John B nu naar het podium pieken, Ellen de eerste vrouwelijke winnaar uit de historie worden, de solide Watze eindelijk eens een keer het geel aan mogen trekken, en wat is er over van het niveau van team Hivos nu JP al weer 1 1/2 jaar weg is. De selecties zijn min of meer bekend en dus is de inschrijving geopend. Deelnemers van dit spel kunnen nog tot zaterdag 3 juli 12:00 hun lijst aan passen- qua gebruiksvriendelijkheid is het trouwens aan te raden om in 1x je hele lijst in te vullen.

inschrijving gesloten

bekijk de lijstjes zoals door de spelers ingediend(reserves ed nog niet verwerkt)

de stand vanaf de camping

Het totaalklassement is ook te bekijken op je mobiele telefoon mits die internet toegang van minstens de eerste genaratie (=WAP) of hoger (GPRS, I-mode, UMTS, HDSPA) ondersteunt. Ga daarvoor naar http://tour.heerschap.net/tour/tourlight.shtml .
Als je wel een PC hebt en internet maar een langzame verbinding of omdat je vindt dat de 14 jaar oude tourserver de pagina's als de bekende bruine substantie in een trechter aanbiedt kun je de tourlight proberen.

spelregels

 • Stel een team van 20 renners en 15 reserves samen uit de deelnemerslijst van de tour
 • Deze lijst moet op de dag van de proloog om 12:00 CET binnen zijn via deze website
 • Iedere etappe (inclusief proloog, exclusief ploegentijdrit) zijn er 12, 10 , 8, 7, 6 , 5, 4, 3, 2, 1 punten te verdienen voor de eerste 10 renners van het dagklassement
 • Reserves worden in volgorde van indiening ingezet: in eerste instantie worden renners die niet starten vervangen door reserves. Vervolgens wordt gekeken of er renners zijn die door iedereen zijn gekozen, ook deze worden vervangen door reserves (iteratief). (de directie behoudt zich het recht voor om renners die door [iedereen -1] gekozen zijn ook door reserves te vervangen). Maximaal 15 renners worden op deze manier vervangen, heb je te weinig reserves dan heb je pech en begint je ploeg gedecimeerd aan de start. Renners die tijdens de tour uitvallen worden NIET vervangen door reserves.

tips

 • Denk eraan dat je ploeg renners iedere dag punten kan (moet!) scoren. Er zijn verschillende type etappes bijv. tijdritten, bergetappes, etappes die zich lenen voor een massasprint of juist etappes die ideaal zijn voor een groepje om te ontsnappen. Zorg er dus voor dat je naast de kleppers van het algemeen klassement ook spurters en andere specialisten aan de start brengt. En natuurlijk 1 of 2 goede geheimtips om het verschil te maken. Het geheim van het succes zit in de balans die je in je team aanbrengt.
 • Selecteer ook met zorg je reserves en stel ze op in de volgorde waarop jij ze wil laten invallen - je hebt ze zeker nodig omdat door [iedereen- 1] gekozen renners (zeg Eddy Merckx) uit ieders lijstje geschrapt worden en vervangen door de reservelijst. (Dat betekent natuurlijk wel dat je eerst Merckx wel moet opstellen anders ben jij straks mogelijk diegene die hem niet heeft).
 • Wellicht kun je nog enige inspiratie opdoen door nog eens te kijken naar de resultaten van vorig jaar en dan met name naar de scores van de deelnemende renners (geen garantie voor de toekomst uiteraard!)
 • Weet je er nog meer geef dan commentaar.

deelklassementen

Naast de virtuele gele trui en de dagwinst in het tourspel zijn er ook nog een groene trui, een bolletjestrui, een schild van eer en een pontiac horloge te winnen. In haar onmetelijke wijsheid stelt de tourspeldirectie dagelijks vast of de etappe als massasprint of als aanvalsetappe gezien mag worden. Niet zo ingewikkeld: alle etappes niet behorende tot bergritten of tijdritten en zonder massasprint zijn aanvalsetappes. De bergritten zijn die ritten met in ieder geval een col van de eerste categorie en tijdritten zijn door le tour bepaald. De punten in bijvoorbeeld een massasprint etappe worden toegewezen aan het groene trui klassement, tijdritten aan het mr chrono klassement etc. Zie de standen in de rechter kolom, je vindt daar overigens ook de coureurs met de meeste punten.
klik hier om naar het forum te gaan

tourspel stand na etappe 20

speler punten
eddie 502
thomas 455
watze 428
jp 424
johnB 421
andre 410
johnH 410
lars 365
jippe 360
ellen 337
harrieD 250
erikn 237
happyG 165
bram
Hoe was de stand na eerdere etappes

dagklassement spelers (etappe: 20 )

speler punten
eddie 39
jippe 37
jp 37
thomas 37
watze 31
andre 29
johnH 29
lars 29
ellen 27
johnB 27
harrieD 13
erikn 12
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

dagklassement renners (etappe: 20 )

CAVENDISH, Mark 12
PETACCHI, Alessandro 10
DEAN, Julian 8
ROELANDTS, Jurgen 7
FREIRE, Oscar Gomez 6
CIOLEK, Gerald 5
HUSHOVD, Thor 4
BRESCHEL, Matti 3
MCEWEN, Robbie 2
OSS, Daniel 1
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

groene trui na etappe 20

speler punten
eddie 295
jp 260
thomas 255
lars 242
watze 242
andre 234
johnH 211
jippe 202
johnB 200
ellen 168
harrieD 118
erikn 84

bolletjestrui na etappe 20

speler punten
johnB 138
happyG 127
johnH 122
watze 118
erikn 101
eddie 92
ellen 91
thomas 88
harrieD 87
jippe 74
andre 67
jp 54
lars 40

mr chrono na etappe 20

speler punten
eddie 31
thomas 31
jippe 30
harrieD 29
andre 28
johnB 28
jp 28
ellen 26
happyG 11
johnH 8
lars 8
watze 8
erikn 5

coeur de lion na etappe 20

speler punten
eddie 84
jp 82
andre 81
thomas 81
lars 75
johnH 69
watze 60
johnB 55
jippe 54
ellen 52
erikn 47
happyG 27
harrieD 16

het nieuwe rijden klassement

speler punten
happyG 85
johnB 59
watze 58
jp 55
thomas 50
ellen 49
lars 44
jippe 42
erikn 39
harrieD 32
andre 30
johnH 27
eddie 12
bram

de beste renners

coureur punten
CAVENDISH, Mark 72
PETACCHI, Alessandro 72
MCEWEN, Robbie 47
SCHLECK, Andy 47
HUSHOVD, Thor 45
CONTADOR VELASCO, Al 44
ROJAS GIL, Jose Joaq 35
SANCHEZ GONZALEZ, Sa 35
DEAN, Julian 33
HAGEN, Edvald Boasso 33
CANCELLARA, Fabian 29
RODRIGUEZ OLIVER, Jo 28
CHAVANEL, Sylvain 24
FARRAR, Tyler 23
CASAR, Sandy 22
CIOLEK, Gerald 22
MENCHOV, Denis 21
VINOKOUROV, Alexandr 21
MARTIN, Tony 20
GESINK, Robert 19
ROELANDTS, Jurgen 19
VOECKLER, Thomas 19
BROECK, Jurgen Van D 18
CUNEGO, Damiano 17
HESJEDAL, Ryder 17
THOMAS, Geraint 17
FEDRIGO, Pierrick 16
BOUET, Maxime 15
TURGOT, Sébastien 15
KIRYIENKA, Vasil 14
EVANS, Cadel 13
FREIRE, Oscar Gomez 13
MONDORY, Lloyd 13
ARMSTRONG, Lance 12
PAULINHO, Sergio Mig 12
RIBLON, Christophe 12
PEREZ MORENO, Ruben 11
BALLAN, Alessandro 10
MOREAU, Christophe 10
PLAZA MOLINA, Ruben 10
RENSHAW, Mark 10
SANCHEZ GIL, Luis Le 10
VALLS FERRI, Rafael 10
HORNER, Chris 9
KNEES, Christian 9
KREUZIGER, Roman 9
OSS, Daniel 9
DEVENYNS, Dries 8
GARATE, Juan Manuel 8
GRABSCH, Bert 8
HUNTER, Robert 8
LADAGNOUS, Matthieu 8
MILLAR, David 8
WEGMANN, Fabian 8
KONOVALOVAS, Ignatas 7
LEIPHEIMER, Levi 7
ROLLAND, Pierre 7
AERTS, Mario 6
CHARTEAU, Anthony 6
PERGET, Mathieu 6
ROBERTS, Luke 6
ZABRISKIE, David 6
ARASHIRO, Yukiya 5
MOERENHOUT, Koos 5
MORENO FERNANDÉZ, Da 5
reda 5
WIGGINS, Bradley 5
BOLE, Grega 4
GERDEMANN, Linus 4
GESLIN, Anthony 4
KLODEN, Andreas 4
ROCHE, Nicolas 4
SUMMEREN, Johan van 4
WALLE, Jurgen van de 4
BRESCHEL, Matti 3
PAURIOL, Rémi 3
TJALLINGII, Maarten 3
BARREDO, Carlos 2
BASSO, Ivan 2
CAPECCHI, Eros 1
EISEL, Bernhard 1
SASTRE, Carlos 1
VANDBORG, Brian 1

eregallerij

2009: Jippe (2)
2008: Eddie (5)
2007: André (3)
2006: JP (3)
2005: André
2004: JP
2003: André
2002: Eddie
2001: Eddie
2000: Eddie
1999: Eddie
1998: Jippe
1997: JP

historie

Was vroeger alles beter? bekijk hier de uitslagen van voorgaande jaren

last modified Sunday, 11-Jul-2010 11:07:20 CEST

Valid HTML 4.01! Valid CSS!